A changemaking experience
Låt oss hjälpa er att designa och utveckla en hemsida som är framtidssäkradsnabbare, säkrare och mer klimatsmart
Fördelar:
En snabbare sida
En bättre kundupplevelse
Ökad säkerhet
Mindre CO2-avtryck
Boka gratis samtal
Vad är digitala utsläpp?
Internet är beroende av datacenter med servrar som lagrar och skickar information mellan användare. Det är en aktivitet som förbrukar stora mängder ström- vilket i många fall kommer från icke-förnybara källor. Om internet hade varit ett land skulle det vara 6:a i den globala CO2-utsläppstatistiken...
Problemen med många hemsidor
1 Onödigt tunga
Många sidor är onödigt stora i filstorlek. Varje gång en sida laddas måste allt innehåll hämtas - vilket konsumerar ström
2 För mycket innehåll
Många är kvar i idén att hemsidan ska innehålla allt, även dynamiskt innehåll som videos, social media flöde och artiklar. Det vore bättre att länka vidare till ursprungsplatsen istället. En enklare hemsida är enklare att navigera, vilket skapar en bättre användarupplevelse.
3 Släpper ut stor mängd CO2
Om man som företag tar hållbarhet på allvar bör man håll koll på sitt CO2-fotavtryck i alla beröringspunkter med kunderna. Hemsidan är en bra och hyfsat enkel startpunkt för att tackla digitala utsläpp.
Många hemsidor som vi bedömer är onödigt komplicerade för sitt ändamål, har bristande säkerhet och är långsamma.
"(...) in creating a web that’s better for the planet, we’ll create a web that’s better for people, too"
Tom Greenwood, author Sustainable Web Design
Vår approach
Vi påbörjar projektet med att mäta er nuvarande sidas avtryck. Det får vara referenspunkt för att bedöma framgång i projektet. Vanligtvis sätter vi också ett mål för sidans framtida avtryck.
Benchmark
Design
Designfasen handlar inte bara om att minska klimatpåverkan. Den handlar om att skapa en snabbare, säkrare och mer användarvänlig hemsida. En typisk WIN-WIN-WIN-situation helt enkelt.
I sista delen väljer vi rätt leverantör av webbhosting, anpassar koden och komprimerar allt innehåll för att skapa en så lätt sida som möjligt.
Implementering
Bragging rights. Om ni lyckas skapa en CO2-snål hemsida ska ni såklart visa upp det för omvärlden. Vi har t.ex. den här lilla widgeten som med fördel kan läggas till i footern på er sida.
Fördelar
Lätta hemsidor är snabbare & skapar en bättre användarupplevelse
Minimalistisk design gör det lättare att för era besökare att navigera och överblicka ert erbjudande
Genom att visa upp ert minskade CO2-fotavtryck på sidan skapar ni ett starkare varumärke (internt & externt).
Vanlig webbdesign
Informativ
Användarvänlig
Varumärkesstärkande
Hållbar webbdesign
Informativ
Användarvänlig (mer)
Varumärkesstärkande (mer)
Ren & energieffektiv
Ärlig (motverkar Greenwashing)
Regenerativ (stödjer en hållbar ekonomi)
Kom igång
Boka en gratis bedömning av din hemsida och möte via:
letsgo@mvpdesign.se
Rekommendationer
JAne, VD swopshop

Här kommer en grön och glad rekommendation 💚♻️😁 Axel och jag jobbar från och till i ett samarbete för ett bättre samhälle. Jag behöver ibland hans expertis på hur vi kan förenkla, förbättra och tydliggöra kommunikation & utseende på marknadsföringsmaterial. Lättsam, lyhörd och effektiv. Det gillar vi 💪🏻😁

Victoria, VD great it

Axel är en fantastisk UX-designer med en bra känsla för helheten. Han är lyhörd och noggrann, men också flexibel, lättsam och omtyckt av kunderna. I alla leveranser vi gjort tillsammans har samarbetet funkat utmärkt och jag jobbar gärna med Axel igen!

Sofia, GRUNDARE scorpiorising.se

Hade det inte varit för Axels detaljkänsla och hårda arbete med att förverkliga min vision hade jag inte varit där jag är idag. Han lyckades fånga det vad jag ville skapa och jag kände mig trygg med att låta honom styra hela designprocessen. Hans tålamod att låta min idéer växa fram naturligt och möjlighet att förvekliga dessa har varit ovärderliga för mig och mitt arbete.

GUSTAV, VD LUNDAMAN INSTRUMENT

Samarbetet mellan vår utvecklingsavdelning och Axel har varit smidigt genom hela projektet. Axel har inte bara hjälpt oss med design men också väglett oss i UX-metodiken och hur vi kan det lättare för användaren.

The 3h-RACE TO ZERO Sprint
The future is fossil free. Why wait a second longer than necessary to make the transition? We know for a fact that the shift is coming. The winners of the future are determined today.

Book a free 15 min call via the link below to get started.
33,500 SEK
Book Call
This is included:
A 3-hour interactive session with our RTZ-expert facilitator
Feedback on your product lifecycle from our panel of experts
The Post-Sprint Report (PDF) which summarizes findings + future roadmap
Kom igång
Låt oss hjälpa er att designa och utveckla en hemsida som är framtidssäkrad – snabbare, säkrare och mer klimatsmart
Fördelar
Snabbare sida
Bättre kundupplevelse
Ökad säkerhet
Minskade CO2-utsläpp
Boka gratis samtal
TILL SIDANS TOPP
Frågor är alltid välkomna;
letsgo@mvpdesign.se

Our mission is to help as many companies as possible decrease their co2-footprint within this decade. As a planet we need to halve our global carbon emissions before 2030 to avoid a planetary catastrophe – mvpd was founded with the belief that technology & design will be a key resource in the #racetozero. Lets' decarbonize the world before it's too late.

Copyright 2021
Maximum Viable Product Design
Malmö, Sverige